Tuesday, May 25, 2010

kejam tul la...


tadi aku baru lepas tengok berita lagi2 berita kes pembuangan bayi..jemu aku dengar sakit hati xpayah ditanya.kenapa sebab malu kita bertindak kejam keatas insan yang tidak bersalah pun..bayi adalah anugerah tuhan yang tidak terhingga..kalau ye pun xnk baby tu beri je la kat owg2 y memerlukan kat luar sana tu ..xpyh nk jadi pembunuh berani buat berani tanggung beb
wahai para wanita dimanakah sifat keibuan anda???? time merasa kenikmatan yang sementara xpulak merasa malu bila perut dah macam belon reti gak sorok muka(aku memang emo tul ngn owg2 cm ni) nak kata golongan ibu dan ayah a.k.a pembunuh ni baby ni x belajar agama time sekolah tipulah...tapi itu lah hakikatnya bila nafsu no 1 iman pun xmenentu sedarlah wahai pembunuh baby sekalian setiap perbuatan didunia ini walaupun sekecil zarah ada balasannya mungkin kita boleh lari dari hukuman tuan2 hakim ataupun pak polisi(cam indon la pulak) tapi balasan tuhan yang maha esa tak de sape yang tahu bila dan bagaimana...pernah ade satu auntie cina duduk sebelah aku kat bus stesen tanya kenapa orang melayu sgt kejam????aku pun tanya kenapa auntie ckp cm tuu?? auntie cina tu cakap cuba amoi tengok paper ni sana sini buang baby xda akal kew asyik2 owg melayu je suka buang baby(dgn penuh sopan aku pun jawab "auntie tu orang melayu jenis xda otak") sampaikan bangse laen melabel kita kejam hanya kerana para pembunuh baby ni sedarlah....wassalam

Monday, May 24, 2010

bergelak ketawa bersama mereka....

mari kt menghibur ati bersama mereka sebentar...kadang2 disaat kt dlm kesedihan kwn-kwn still ade dibelakang memberi semangat...susah nk digambar kan perasaan aku skrg but thanz to them
i still happy:)
video

Saturday, May 22, 2010

a new day a new life...



Setiap detik yang berlaku sangat berharga bagiku mungkin betul kate2 orang tue mase itu emas jadi hargaila sebaik-baiknya..Cuti kali ini aku agak sibuk menguruskan beberapa hal yang perlu diselesaikan sebelum aku pratikal di Kuala Lumpur...dalam minggu depan aku akan start keje part time nak tambah duit poket hehehe...mungkin itu yang lebih baik dari menghadap laman2 sosial yang menyakitkan mate dan hati..berpura-pura baik tapi hakikatnya menghancurkan perasaan orang lain...disaat sifuku berhujah(diam itu lebih baik dari berkata-kata!!!) aku hanya mampu tersenyum sendiri...lumrah manusia itulah dunia...so kesimpulannya jadikanlah setiap pagi yang indah umpama satu kehidupan yang baru kalau asyik layan perasaan kecewa umpama katak duduk didalam tempurung...enjoy your life before too late...see you next time bye-bye:)

Friday, May 21, 2010

BYE2 batu pahat


BATU PAHAT....seunik namanye mengajar aku apa itu erti berdikari,harge sebuah persahabatan dan liku-liku perjalanan hidup yang begitu banyak simpangnya... tak mudah sebenarnya merantau di tempat orang jauh dari keluarga membuat aku lebih menhargai mereka...tanpa kita sedari kadang2 mereka lebih memahami kita dari kawan2...pakwe@makwe cuma kita sedar agak lambat(aku la tuu) huhuhu....selamat tinggal batu pahat